Delalić Automobili

Prodaja vozila

Ulaskom Hrvatske u EU Hrvati su dobili opciju kupovanja vozila u zemljama članicama bez plaćanja carine.

 

Dugogodišnje iskustvo u ovom poslu naučilo nas je da su najočuvanija i najbolje održavana vozila uvezena iz Njemačke. Vozila iz Italije sveukupno su  u najlošijem stanju i najjeftinija su. Talijani voze agresivno i u pravilo ne spovećuju puno pažnje održavanju automobila. Naravno, u Italiji se isto tako mogu naći kvalitetna rabljena vozila kao što se i u Njemačkoj mogu naći loša vozila. Kod uvoza vozila iz Njemačke treba napomenuti da njemci puno voze i da većina vozila iz te zemlje ima mnogo kilometara.

 

Uvoz se definitivno  najviše isplati kod skupljih modela,srednja viša i visoka klasa, te karavana dok za male gradske modele trebalo bi dobro promisliti jer razlike i nisu toliko značajne.

 

 

ŠTO TREBATE ZNATI? 

 

       PDV

U slučaju kupovine novog vozila PDV se plaća u zemlji u kojoj se vozilo registrira. Ako je vozilo kupljeno od privatne osobe PDV se ne plaća. Ukoliko je rabljeno vozilo kupljeno od ovlaštenog preprodavača PDV se plaća u zemlji u kojoj je vozilo kupljeno. Tržišnu cijenu, tj. osnovicu za oporezivanje, određuje Centar za vozila Hrvatske.

 

 

CO2 emisije

Prilikom odabira vozila najvažniji podatak o kojem ovise dodatni troškovi je emisija CO2. Zakonom o posebnom porezu na motorna vozila za vozila koja ispuštaju nižu razinu CO2 prepisuje se niža cijena. Za emisiju ugljičnog dioksida do 120 grama plaća se 3,5% ako se radi o dizelskom motoru, odnosno 3% kad je u pitanju benzinac.

 

 

Privremena registracija vozila i osiguranje

Nakon odabira željenog vozila potrebna je privremena registracija vozila i osiguranje. Osiguranje i registracija košta od 100 Eura naviše.

 

 

COC

Uz vozilo se dobiva COC dokument kojim proizvođač potvrđuje da je vozilo iz serije s EU homologacijom. Najkasnije petnaest dana od kupnje vozila, automobil se mora prijaviti nadležnom carinskom uredu te predati porezna prijava za obračun i plaćanje posebnog poreza-trošarine.

 

 

Registracija vozila

Posljednji korak je registracija vozila u MUP-u. Registracija uključuje tehnički pregled vozila, osiguranje i kupnju hrvatskih registarskih pločica.

 

 

 

 

 

 

Kao što vidite, samostalan uvoz vozila ipak predstavlja popriličnu količinu vremena, novca, i iskustva.

 

 

 

 

DOPUSTITE NAM DA TO ODRADIMO ZA VAS!

 

kiefer

 

 

U suradnji s našim partnerom, auto kućom Delalic & Kiefer Automobil iz Njemačke, nudimo Vam na izbor vozila svih proizvođaća i specifikacija. Na Vama je samo da odaberete vozilo – model | godinu | opremu | cijenu | garanciju – sve po svojim željama.

 

 

 

 

SVIDJA VAM SE VOZILO IZ NAŠE “IZDVAJAMO” PONUDE?

Pošaljite nam upit! Izračunati ćemo troškove uvoza i vrijeme isporuke, i poslati Vam neobvezujuću ponudu!

 

 

 

SVIDJA VAM SE VOZILO KOJE STE IZABRALI NA WEB STRANICI DELALIC & KIEFER AUTOMOBIL?

Pošaljite nam upit! Izračunati ćemo troškove uvoza i vrijeme isporuke, i poslati Vam neobvezujuću ponudu!

 

 

 

SVIDJA VAM SE VOZILO KOJE STE IZABRALI NA WEB STRANICI DELALIC & KIEFER AUTOMOBILNO IPAK BISTE PROMIJENILI NEKI DETALJ?

Nema problema! Napišite željeni model | godinu | opremu | cijenu! Izračunati ćemo troškove uvoza i vrijeme isporuke, i poslati Vam neobvezujuću ponudu!

 

 

 

ZNATE TOČNO ŠTO ŽELITE? NAĆI ĆEMO VAŠE VOZILO!

Pošaljite nam upit, i napišite željeni model | godinu | opremu | cijenu! Izračunati ćemo troškove uvoza i vrijeme isporuke, i poslati Vam neobvezujuću ponudu!

 

 

 

 

Za Vas obavljamo kupnju, prijevoz u Hrvatsku te rješavamo sve papire na Vaše ime do registracije.